Har du noen gang drømt om å bli en highrolling pokerspiller? Bildet av den raskt snakkende karismatiske kortharken som praktisk talt ruller rundt i deig, er et bilde som de fleste av oss er kjent med. Det har blitt popularisert i utallige bøker og filmer allerede. Og for noen spillere er det noe de vil bli.

Helt siden World Series of Poker ble fjernet, ser mange spirende amatørpokerspillere seg på å dike sine dagjobber og gå pro heltid. Men er dette en klok beslutning? Kan du virkelig gjøre det stort som en profesjonell pokerspiller?

Her er noen av sannhetene du må vurdere før du går inn i den tilsynelatende glamorøse verden av profesjonell konkurransedyktig poker:

1. Du trenger en vanvittig sum penger til å starte.
Med mindre du allerede har en betydelig sum penger liggende rundt, må du bygge opp din bankroll først ved å spille lavere innsatsspill. Bortsett fra dette må du også legge til side nok deig som kan dekke dine levekostnader minst seks måneder. Et ord av råd skjønt: en enkelt fryktelig tapestreng kunne umiddelbart tømme bankrollen din på en dag. Du må faktor i eventuelle tap som du kan støte på når du spiller sammen.

2. Du må studere og spille mye.
Fordelene på WSOP kan se kult ut, men det du ikke ser er de timer og det harde arbeidet de legger inn for å få et sted på WSOP-bordene. Husk det gamle ordtaket at du trenger å øve minst 10 000 timer for å bli dyktig på noe? Det er nesten like mye innsats du må gjøre før du kan til og med gå i nærheten av fremtredende Poker Turneringer som WSOP.

Så hva skal du gjøre for å forbedre? Først må du studere mye. Les pokerbøker og onlinefora. Børst opp på matte og statistikk (ja, poker krever mye matte, det handler ikke bare om å bløffe seg sammen). Deretter spiller mye. Bygg opp spillopplevelse med online poker eller ekte livsspill. Bare husk, du trenger å puste og leve poker før du kan til og med tjene syreplass på high-stakes bord. Gjør hvert øyeblikk av din våkne livstelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *