Historisk har keno sin opprinnelse i det gamle Kina og ble brukt til å generere midler til å finansiere bygningen av Den kinesiske mur og også for å finansiere kriger. Man kan forestille seg den typen “house edge” som keno-spillet må ha hatt den gangen. Men moderne keno-spill på nettet er ikke så ille. De har generelt en gjennomsnittlig utbetalingsprosent mellom 92% og 96%, noe som gjør dem noe dårligere enn spilleautomater på nett i denne forbindelse. Derfor er den første politikken som keno-spillere må ta i bruk en av å satse begrensede beløp på dette spillet.

Alle Keno-spill på nettet vises like. Spillerne markerer mellom 1 og 15 tall på nettet. Deretter trekkes 20 baller tilfeldig. Spillerne blir utbetalt på grunnlag av hvor mange av de 20 trukket ballene som hadde tall som stemmer overens med tallene som er merket av dem. Så langt ser Keno-spillene like ut. Forskjellen ligger i utbetalingenes natur. Generelt er det to typer utbetalingstabeller. Den ene kan betegnes som konservativ og den andre som aggressiv. I den konservative tabellen starter utbetalingene med enda veldig få kamper, men utbetalingene stiger ikke til fenomenalt nivå. I de aggressive utbetalingstabellene begynner utbetalingene på omtrent 50% av tallene som samsvarer, men de utbetaler fenomenale beløp. For eksempel er Microgaming online Keno-betaltabellen et konservativt. For 15 nummer merket på rutenettet begynner utbetalingen med 3 kamper som betaler 0,5 mynter og 15 kamper som betaler 10 000 mynter. I kontrast til Realtime Gaming online Keno-betaltabellen er en aggressiv tabell. For 15 nummer merket på rutenettet begynner utbetalingen med 7 kamper som betaler 12 mynter og 15 kamper som betaler 100 000 mynter. En måte å se på dette er hvor stor risiko spilleren er villig til å ta for hva slags retur. Hvis spilleren ikke er fornøyd med konservativ avkastning og er villig til å ta høye risikonivåer, vil han kanskje foretrekke det aggressive utbetalingsbordet. På den annen side foretrekker en risikoavers spiller som er fornøyd med konservativ avkastning det konservative utbetalingsbordet. Imidlertid bør den risikotakende spilleren vite hvilket risikonivå han tar. Gjennomsnittlig utbetalingsgrad på den konservative tabellen er 95,2%, mens den gjennomsnittlige utbetalingsgraden for den aggressive tabellen er 84,4%. Dette er en enorm forskjell. Et annet problem med det aggressive bordet er at det vanligvis er et tak på den maksimale utbetalingen som uttrykt i kreditter. Derfor kan spillere som satset store beløp ikke være i stand til å innbetale hele utbetalingen som uttrykt i mynter. Aggressive spillere må sjekke dette veldig nøye i det online keno-spillet de spiller.

En annen sak som keno-spillere må løse, er hvor mange tall som skal merkes på rutenettet. Man kan lett forstå at jo flere tall spillerne markerer på rutenettet, jo større er sjansene for at i det minste noen av tallene stemmer overens med ballene som trekkes. Dette betyr imidlertid større innsatser. Heldigvis er det mulig å beregne gjennomsnittlig utbetalingsgrad i hvert tilfelle. I utbetalingstabellene til Microgaming er gjennomsnittlig avkastning for 3 tall merket på rutenettet 93,0%. For de fleste tall varierer den gjennomsnittlige utbetalingen mellom 93% og 94%. Imidlertid øker den gjennomsnittlige utbetalingen til over 95% for 14 tall og 15 tall som er markert. For 7 tall merket på rutenettet er gjennomsnittlig utbetaling 96,4% og for 13 tall merket på rutenettet er gjennomsnittlig utbetaling 96,5%. Derfor bør seriøse keno-spillere merke ut 13 i antall på nettet fordi det gir dem størst avkastning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *