Når du spiller blackjack online, bør du bruke strategikortet hvis du har tilgang til det. Hvis du ikke har tilgang til blackjack strategikort, har du ikke annet valg enn å huske den optimale strategien for den spesielle blackjack-varianten du spiller. Selv om denne oppgaven kan være vanskelig, er det ikke umulig fordi det er en logisk begrunnelse i valgene. Denne artikkelen diskuterer denne begrunnelsen for høye par som deles i de to første kortene. Par på åtte og over, inkludert ess, regnes som høye par. Den optimale blackjack-strategien er enklere for høye par fordi den i stor grad er uavhengig av dealerens ansiktskort.

Når du har et par økter, bør du alltid dele. En håndverdi på 16 plasserer deg i ingen manns land. Du kan ikke slå av frykt for å bråkke og det er ikke godt nok å stå. Det er bedre å betale ekstra innsatsen og starte hver hånd med en verdi på 8. Når du har et par nines starter du med en håndverdi på 18. Dette er selvsagt mye bedre enn en håndverdi på 16. Men datasimuleringer vis at det å begynne med en håndverdi på 9 er bedre på grunn av sjansen til å ende opp med 19 eller 20. Dette skyldes at nesten 40% av kortstokken består av kort er verdsatt til 10 eller 11. Her kommer forhandlerens ansiktskort inn i lek. Hvis forhandleren har et 10 verdikort eller et ess, står han en god sjanse til å få en blackjack. I så fall er det ikke verdt å risikere tilleggsbeløpet med en splitt. Du står og håper på det beste.

Med et par titalls du står, uansett hva. En håndverdi på 20 er nesten perfekt, og det ville være tåpelig å forstyrre det. Du deler alltid et par esser. Det er dårlig strategi å utvikle seg med utgangspunktet 12 eller 2 fordi du sannsynligvis vil bli sittende fast et sted rundt 17 eller 18. Og det ville være gal å gi opp sjansen til å få en eller to blackjacks.

Dette er grunnleggende strategier som må finjusteres for den eksakte online blackjack-varianten du spiller. Anta at du spiller amerikansk blackjack med 4 eller flere dekk, og med forhandleren står på myk 17. Deretter må du justere til strategien ovenfor. For et par nines står du og ikke splittes dersom forhandleren viser en 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *