Blackjack er et av de mest populære kasinospillene. Hvis du har brukt noen tid i Vegas har du sikkert sett mange spillere samlet rundt blackjack-bordet. Hvis du er interessert i å bli med i det morsomme, er det veldig enkelt å lære de grunnleggende Blackjack Reglene.

Målet med spillet blackjack er ganske enkelt, faktisk. Målet er å skaffe en hånd så nær som mulig til 21 uten å gå over 21. Du vil spille mot en forhandler, og du vil bare vinne dersom blackjackhånden din er både høyere enn forhandlerens hånd og lik eller mindre enn 21.

I spillet blackjack brukes vanlige dekk med 52 kort. Et antall dekk kan bli blandet sammen. Nummererte kort teller som deres nummerverdi. Jacks, Queens og Kings teller som 10. Essene kan telle enten som 1 eller 11, avhengig av hva du trenger. For eksempel, hvis du allerede har 13 og du får et ess, vil det regne som 1 som å ta 11 for det ville sette deg over grensen på 21.

Når spillet i blackjack utvikler seg, vil forhandleren tilby deg ekstra kort, og du må bestemme om du vil bli med kortene du har, eller hvis du vil at blackjack-forhandleren skal slå deg med et annet kort.

For å vinne må du oppnå en hånd så nær som mulig til totalt 21. Hvis kortene overskrider denne verdien, mister du automatisk eller “går bust.” En spillerens blackjackhånd konkurrerer direkte mot forhandlerens hånd. Så selv om du kanskje deler bordet med en gruppe andre spillere, er det primært å få en gunstigere hånd enn forhandleren.

Den andre tingen du trenger å lære om blackjack er hvordan kortene er verdsatt. Kort nummerert fra to til ni beholder sin verdi, mens de ti, Jack, Queen og King er verdsatt som ti. En ess kan enten spilles med en høy verdi på elleve eller til en lav verdi på en.

Måten som en eske påvirker en blackjack-hånd på, kan ses i følgende eksempel. Hvis du har en seks og en ess, er den totale verdien av kortene 17. Dette kalles en “myk” hånd fordi esen ikke presser deg over grensen på 21. Hvis du vil telle esen som en for totalt syv er hånden sies å være en “hard” hånd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *