Poker er et spill med mange variasjoner, og det spilles over hele verden. Det har nylig blitt så populært at pokermesterskap blir fjernet slik at du kan se det direkte fra stuen din.

Siden det har blitt så populært, kan mange av dere begynne å lure på hvor Poker kom fra. Det er ingen endelig forfader til poker, så sannsynligheten er at den utviklet seg fra flere forskjellige kortspill. Det er mange historiske synspunkter om hvor poker kan ha kommet fra.

Noen historikere tror at det ble oppfunnet av kineserne i nærheten av 900 AD. Disse historikere antyder at kortspillet ble avledet fra kinesiske dominoer. Andre historikere tror at spillet er persisk opprinnelse, og ble hentet fra spillet “som nas”. “Som nas” krever fem spillere, og en spesiell dekk med tjuefem kort med fem drakter. Dette spillet dateres tilbake til det syttende århundre.

Et fransk spill kalt “poque” dateres minst så langt som 1480, da franskmennene slo New Orleans. Spillet ligner på poker ved at det involverer spill og bløffing, og det er også det første kortstokken som er kjent for å bruke tradisjonelle hjerter, diamanter, klubber og spader.

Rester av spillekort har blitt funnet tilbake til det tolvte århundre e.Kr. i Egypt, og noen historikere hevder at spillekort ble brukt først i India og deres spill, Ganjifa.

Raskt frem til moderne, og den eldste referansen vi må poker er en mann som heter John Green, som skrev om den voksende populariteten til et kortspill på Mississippi elvbåter. Bløffingspillet ble spilt med tiere gjennom ess, og to til fire personer kunne spille. Green kalte spillet “poker”, og det ble snart et av de mest populære spillene på elva båtene.

Opprinnelsen til navnet er like debattert blant historikere, med potensiell opprinnelse i fransk, tysk og indisk ord, samt slangbetingelser og mer. Det som ikke blir diskutert, er imidlertid at poker utviklet seg fra tjuefem kort til trettifire, og til slutt i de to og femti kortspillet vi kjenner og elsker i dag. Hvem vet, en dag forskerne kan diskutere opprinnelsen til tv-poker i det tjueførste århundre! I mellomtiden, nyt spillet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *