Spillerens mål er å sette sammen en hånd verdt et antall poeng som overstiger verdien av dealerens hånd. Du må ikke samle mer enn maksimalt 21 poeng, ellers mister du (byste). Seks standard 52-kort kortstokker brukes i spillet. For å delta i en runde må spilleren plassere et spill. Når alle spill er plassert, gir dealeren to kort med forsiden opp til hver spiller og et kort med forsiden opp og et kort med forsiden ned til seg selv. Når spilleren og forhandleren er ferdig med å ta kortene sine, sammenlignes verdiene til deres siste hender. Hvis spillerens poengsum er høyere enn dealerens, får spilleren en utbetaling på 1: 1 på innsatsen. Hvis en spiller og giveren har samme poengsum (annet enn blackjack), regnes dette som uavgjort og spilleren får tilbake innsatsen. Hvis dealerens poengsum er høyere enn spillerens, taper spilleren.

Hvis de to første kortene i en hånd er verdt totalt 21 poeng, kalles denne hånden “blackjack”. Hvis dealeren får blackjack, taper alle spillere andre enn de som har blackjack. Hvis både dealeren og en spiller har blackjack, regnes dette som uavgjort, og spilleren får innsatsen tilbake. Hvis en spiller har blackjack og giveren ikke har det, vinner spilleren og får en 3: 2-utbetaling på innsatsen. Hvis forhandlerkortet med forsiden opp er verdt 10 poeng, ser de på kortet med forsiden opp. Hvis giveren har blackjack, snur de kortene sine, og runden slutter.

Hvis verken spilleren eller giveren har blackjack, kan spilleren velge en av flere handlinger når kortene er delt ut. “Split” – denne handlingen er bare tilgjengelig hvis spillerens hånd inneholder to kort av samme verdi. Spilleren dobler innsatsen sin, deler hånden i to og tar to ekstra kort. De to hendene spilles deretter uavhengig. “Hit” – spilleren tar et nytt kort. Denne handlingen kan gjentas til verdien på hånden overstiger 21 poeng. “Dobbelt” – spilleren dobler innsatsen sin, tar et nytt kort og står. “Stand” – spilleren tar ikke flere kort og beholder sin nåværende hånd. Hvis verdien av spillerens hånd overstiger 21 poeng, taper de runden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *